Nieuwsbrief 2017_10

Geachte collega,

Graag brengen wij u weer op de hoogte van enkele aspecten die aan de orde zijn geweest in bestuursoverleg en in de verschillende klankbordgroepen.

KBG Re&C

Er bestaat onrust vanwege het gevaar van instorting van bepaalde gebouwen naar aanleiding van het debacle van de parkeergarage op Airport Eindhoven. Van overheidswege wordt via een ‘nationale beton-inventarisatie’ verplicht gesteld dat onderzoek moet worden gedaan naar de risico’s van bepaalde constructies die zijn gebouwd na 1999. Het gaat daarbij om zogenaamde ‘Bubbledeck-’vloeren. Mocht u een pand huren, dan kunt u zich voor vragen hieromtrent het beste wenden tot de eigenaar van het pand.

Meer informatie vindt u terug via de link

KBG-financiën

  • De kerstbrief wordt voortaan in 2 delen gesplitst, namelijk een kerstbrief en een winkel op orde gedeelte;
  • Er komt een nieuwe regeling voor OKG artikelen boven de € 50,-. Voor de klanten gaat er niets veranderen, echter voor de franchise winkel(s) wel. Binnenkort wordt hier een regeling voor uitgerold voor OKG artikelen boven de 50.-, deze worden vergoedt aan de ondernemer.
  • Er is goed nieuws op het gebied van NCR; buiten de collectieve contracten die er al zijn kunnen ondernemers binnenkort individueel over stappen voor support voor weegschalen/broodprinters.

BHV

Wij zijn zeer verheugd u te melden dat VAHFR de samenwerking is aangegaan met Kompas Veiligheidsgroep voor BHV trainingen. Deze kunnen plaatsvinden in uw eigen winkel(s), Kompas Veiligheidsgroep garandeert landelijke dekking.

Hierbij de voorwaarden

Soort opleiding BHV Basis + AED BHV Herhaling + AED
Locatie Eigen winkel Eigen winkel
Tijdsduur 1 dag 0,5 dag
Tijden 08.30 uur – 15.30 uur 08.30 uur- 12.00 uur of 13.30 uur – 17.00 uur
Datum In overleg In overleg
Digitaal Certificaat Inclusief Inclusief
Praktijk brandblussen Inclusief Inclusief
Praktijk LEH Inclusief Inclusief
AED Inclusief Inclusief
Aantal deelnemers Min 8 max 20 Min 12 max 20
Prijs per cursist € 78,75 € 41,25

Het is ook mogelijk om BHV basis te volgen d.m.v. E-learning + halve dag praktijk. De cursisten doen mee aan de herhalingscursus BHV wanneer zij de E-Learning module (duur ongeveer 2 á 2,5 uur) vooraf hebben afgerond. De kosten voor E-Learningsvouchers zijn € 30,- per stuk. De module E-Learning in combinatie met het praktijkdeel BHV staat gelijk aan een volledige BHV basiscursus.

Waar moet uw locatie aan voldoen:

* ruimte waar representatief les gegeven kan worden;
* ruimte is voldoende van omvang voor grondoefeningen;
* ruimte is rookvrij en voldoet aan richtlijnen Arbowet 2007;
* voor de praktijk blusoefening hebben wij 2 à 3 parkeerplaatsen nodig.

De instructeur is ongeveer 30 minuten voor aanvang van de cursus aanwezig en neemt eigen audiovisuele hulpmiddelen mee. Wilt u weten welke richtlijnen noodzakelijk zijn op BHV gebied, ga dan naar onze website voor meer informatie. Heeft u vragen over de trainingen mail aan: roos.griffioen@vahfr.nl.

Regiobijeenkomsten 23 januari ochtend Zwolle / middag Vught

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij de regiobijeenkomsten van 23 januari a.s. aangekondigd, hierbij de twee locaties waar het gaat plaatsvinden:

Dinsdag 23 januari 9.00 uur – 12.30 uur (inloop 9.00 uur, start 9.30 uur)
Mercure Hotel Zwolle
Hertsenbergweg 1
8041 BA Zwolle

 

 

 

Dinsdag 23 januari van 14.00 uur – 17.00 uur (inloop 14.00 uur, start 14.30 uur)
Van der Valk Hotel  ’s-Hertogenbosch – Vught
Bosscheweg 2
5261 AA Vught

Wij willen u in de gelegenheid stellen om vooraf, via de mail, onderwerpen aan te dragen die u graag bespreekbaar wilt maken, u kunt deze sturen naar roos.griffioen@vahfr.nl. Dit kan tot uiterlijk 9 januari a.s.
De uitnodiging, inschrijfformulier en agenda sturen wij in januari naar u toe.

ELM

Er is met u gecommuniceerd dat ELM op dit moment niet benaderd kan worden via de winkelcomputer maar wel via uw eigen computer of laptop. Wij gaan ervan uit dat IT snel de mogelijkheid, om ELM via de winkelcomputer te benaderen, herstelt. Omdat wij bij AH hebben aangegeven dat wij dit de verantwoordelijkheid vinden van AH hopen wij dat dit snel geregeld wordt.

AH vacaturesite

Uw bestuur heeft vragen gesteld betreffende de vacaturesite. Vacatures kunnen nog slechts voor 90 dagen worden opengezet. Indien u een eigen e-mailadres gebruikt, waar u de sollicitaties op ontvangt, werkt deze momenteel niet. Sollicitatie komen slechts binnen op een “ahold mailadres”. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *