Kerstgroet 2017

Wind in de zeilen…. maar toch alle “hens aan dek”!?

Corlinda en ik hebben in 2000 de zaak van mijn ouders overgenomen. Mijn vader is in 2004 overleden en mijn moeder verblijft op dit moment in een verzorgingshuis, op een “beschermde afdeling”. Zij is dementerend. Toen ik haar voor het eerst vertelde dat ik voorzitter ben van de VAHFR begon ze hard te lachen. “Nee toch zeker, bij Fritske…?” (Frits vd Heide Senior), antwoordde ze.

Hoe diep Albert Heijn in ons bloed kan zitten merk ik wanneerik met haar wekelijks een rondje buiten ga wandelen of fietsen, terwijl we kletsen over van alles en nog wat. Natuurlijk bespreek ik ook wel eens mijn ongenoegen over de samen­werking van de VAHFR met Albert Heijn. Dat durf ik met haar te bespreken omdat ik weet dat ze dit waarschijnlijk na een seconde weer vergeten is. Het gemis aan transparantie, bijdrages van leveranciers die niet gedeeld worden, onder­handelingen die moeizaam verlopen, een rechtszaak met je eigen franchisegever Albert Heijn… Bij het woord “Albert Heijn” begin gaat mijn moeder te glimlachen, en gaan haar ogen verder open. Weer vertel ik dat ik voorzitter ben en weer vraagt ze: “Nee toch zeker….bij Fritske?”

Wat ik -twee jaar geleden- bij mijn aantreden als Voorzitter merkte ervaar ik vandaag de dag nog precies zo: Albert Heijn zit ons allemaal in het bloed. Het is simpelweg deel van ons DNA. Niet verwonderlijk natuurlijk want we mogen met recht nog steeds erg trots zijn op de blauwe formule. Ook het afgelopen jaar was een succesvol jaar met uitstekende omzetten en behoorlijke marges. Of het nu gaat om een commerciële aanpassing, een VWO of een geheel nieuw­bouwproject, het is steeds weer schitterend om te zien hoe we als ondernemers blijven investeren om te presteren!

Eigenlijk  hebben we de wind in de zeilen. En dan is het toch verschrikkelijk jammer dat er zo weinig verbetering is in de samenwerking met AH en het oplossen van de problemen die er liggen. Albert Heijn zegt keer op keer te willen praten, maar van constructief overleg en “echt” de problemen samen benoemen en oplossen is nooit sprake. Met halsstarrigheid en onverzettelijke standpunten kom je er samen niet uit. Bij mijn aantreden als uw Voorzitter noemde ik dat “doodzonde”. Vandaag is dat niet anders.

En toch ben ik hoopvol en optimistisch voor de toekomst. Dat komt door het onophoudelijke enthousiasme van onze Leden en de enorme betrokkenheid die zij hebben bij het wel en wee van onze formule en onze Vereniging. Het  bestuur, de werkgroepen, de individuele leden en de groep als geheel werken samen in het belang van ons allemaal,  naast de zorg en aandacht die besteed moet worden aan de eigen winkel. En precies daar zit onze kracht! Dat enthousiasme en die samenwerking zijn de reden voor mijn optimisme. Want ondanks dat we de wind in de zeilen hebben zullen we ook in 2018 alle “hens aan dek” nodig hebben om eensluidend, krachtig en als een collectief te blijven samenwerken aan onze ambities, onze plannen en onze dromen. Ik reken erop dat dit lukt!

Namens het Bestuur wil ik u dan ook bedanken voor alle mailtjes, telefoontjes, de opkomst bij een VAHFR regiobijeenkomst, uw aanwezigheid bij een ALV en alle steun en hulp in het afgelopen jaar! Wij wensen u een hele fijne Kerst met familie en vrienden en een gelukkig en succesvol nieuwjaar!

Met vriendelijk groet,

Twan van Meel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *